sunnuntaina, joulukuuta 10, 2006

Värin pysyvyys

Aamulla taivaanrannassa on vana asuurinsinistä pilvimassojen alla. Muistan: uudenvuodenpäivä vetisessä Venetossa. Heräämme tasankojen harmaaseen hämärään, rakettien savu on hälvennyt. Suunta on aivan väärä, mutta ajamme silti itään nähdäksemme vielä kerran kaupungin nousevan meren kämmenkupista. Oppaanamme on samanlainen sininen juova. Se avautuu vähä vähältä taivaan kattoa kohti.

Vähän ennen perille saapumista sinisyys revähtää yllämme kokonaan auki, ja laguuni kylpee edessämme keskitalven auringossa. Tänään, jos koskaan, olisin halunnut kääntää etupyörän asuuria päin. Ajaa jonnekin kauas, valoon tämän loppumattoman harmauden alitse.

Siksikin on silmitön kuume matkustaa. Siihen saa onneksi pian maltillisen pistoksen rohtoa.

Pikkuveli on lupautunut haravoimaan sivuun eteisen matolle laskeutuvat kuolleet lehdet ollessamme muualla. Jätän varmuuden vuoksi olutta syötiksi.

6 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Les feuilles mortes. Meniköhän oikein?

11/12/06 09:16  
Blogger Suojakänni said...

Mais oui!

12/12/06 02:46  
Anonymous Anonyymi said...

Pahoitteluni! Källin plokistasi lauseen meemaamispuuhaan, mikä tietää samalla jonkinlaista haastetta sullen. Saapi siis vastailla samalla mitalla, jos sattuu huvittaman.

20/12/06 12:07  
Anonymous Anonyymi said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

20/12/06 12:09  
Anonymous Anonyymi said...

Sori! Temppuili tämä kommentointi, pyyhitkö ystävällisesti toistot ja tämän pois?

20/12/06 12:18  
Blogger Suojakänni said...

Yritin tuhota tuota nötköttiä oikein isännän kädellä, mutta se ei tunnu häviävän mihinkään. Veijo on kenties jo joululomalla. Tai sitten se kantaa huolta vain uuden säihky-bloggerin käyttäjistä.

En yleensä itse sorru meemiöihin, mutta on hauska olla jollekin palikkana. Notta terviseks vaan!

21/12/06 21:25  

Lähetä kommentti

<< Home